Kurzemes Radio ēterā jauns raidījums kopā ar Ziemassvētku vecīti

Trīs decembra sestdienas –  5., 12. un 19. decembrī, no plkst. 10:00 līdz 11:00 ēterā raidījums ģimenei “Piparkūku sniegs”. Raidījumu vada radio ētera personības Dace Blathena un Māris Dadzis kopā ar Ziemassvētku vecīti. Gatavojoties svētkiem, raidījumos tiks runāts par tradīcijām ģimenēs, par labajiem darbiem, kas ir paveikti un kas vēl tiek plānoti, kā arī par dāvanām, kuras sagādā vislielāko prieku.

Raidījums “Piparkūku sniegs” Kurzemes Radio ēterā skanēs stundu garā tiešraidē, tās laikā raidījuma vadītāji kopā ar Ziemassvētku vecīti apspriedīs svētku tradīcijas, labos darbus un dāvināšanas prieku. Raidījuma tapšanā aicināti iesaistīties arī klausītāji, jo īpaši bērni, rakstot uz Kurzemes Radio WhatsApp  (+371 20824444) vai studijas e-pastu – studija@kurzemesradio.lv , uzdodot jautājumus Ziemassvētku vecītim vai dalīties ar pārdomām par Ziemassvētkiem savā ģimenē.

Lai Ziemassvētku gaidīšanas laiks nebūtu tik ilgs, raidījuma radošā komanda aicina bērnus iesūtīt zīmējumus par saviem Ziemassvētkiem. Zīmējums, kurš visvairāk patiks Ziemassvētku vecītim un Kurzemes Radio komandai, pārtaps Rūķupes pastkartē, kuru pēc tam būs iespējams iegādāties “KulTūrBodē” Ziemupē.

Zīmējumu vari nofotografēt un sūtīt uz Kurzemes Radio WhatsApp vai arī, izmantojot Latvijas Pasta starpniecību, sūtīt to uz Kurzemes Radio biroju – Pilsētas laukums 4a, Kuldīga, LV-3301. Zīmējumi jāiesūta līdz 5. decembrim.

Ziemassvētku raidījums ģimenei “Piparkūku sniegs” kopā ar Ziemassvētku vecīti Kurzemes Radio ēterā trīs decembra sestdienas – 5., 12. un 19. decembrī, no plkst. 10:00 līdz 11:00. Raidījumu būs iespējams noklausīties arhīvā Kurzemes Radio mājaslapā – www.kurzemesradio.lv.

Raidījums ģimenei  “Piparkūku sniegs” tapis sadarbībā ar Rūķupes Rūķiem un Ziemassvētku vecīti no Ziemupes.

Kurzemes Radio īpašo svētku programmu no 5. līdz 26. decembrim klausies www.kurzemesradio.lv vai apraidē Kurzemes Radio raidītāju tīklā: Talsos, Kuldīgā FM 106,4; Liepājā FM 88,4; Ventspilī FM 107,9; Saldū FM 98,9; Tukumā, Jūrmalā FM 92,4 un Jelgavā FM 92,6.

Informācijai par Ziemassvētku programmu var sekot līdzi Kurzemes Radio Facebook lapā un mājaslapā.

Lai skaists svētku gaidīšanas laiks kopā ar Kurzemes Radio, Rūķupes Rūķiem un Ziemassvētku vecīti!

Kurzemes Radio ēterā konkurss sadarbībā ar Eiropas Parlamenta Biroju Latvijā

Sākot ar 22. septembri un līdz 15. oktobrim, katru otrdienu un ceturtdienu plkst. 08:45 Kurzemes Radio ēterā jauns, informatīvi izglītojošs konkurss „Viens par visiem – visi par vienu”. Konkurss notiek rīta raidījuma “Diena top!” ietvaros. Tā mērķis ir informēt klausītāju par aktualitātēm, lai paplašinātu zināšanas un izpratni par Eiropas Parlamenta biroja darbu un pieņemto lēmumu ietekmi Latvijā, kas saistīti ar COVID-19 pandēmijas riskiem, situācijas attīstību, ierobežošanas pasākumiem un citām aktualitātēm, kas saistītas ar COVID-19 krīzes pārvarēšanas procesu.  

Sabiedrības informētība ir viens no būtiskiem priekšnosacījumiem ārkārtējās situācijas pārvarēšanai, tādēļ radio kā medijs nodrošina kvalitatīva satura radīšanu, apkopojot aktuālo Eiropas Parlamenta Biroja Latvijā sniegto informāciju un nodrošinot tās sasniedzamību un pieejamību plašākai klausītāju auditorijai. Konkursa izspēles ir viens no radio programmas instrumentiem, ko izmantot, lai informējošā, izklaidējošā un atraktīvā veidā, piesaistītu klausītāju uzmanību un pasniegtu nepieciešamo informāciju.

Sadarbībā ar Eiropas Parlamenta Biroju Latvijā Kurzemes Radio klausītājiem būs iespēja uzzināt un izprast Eiropas Parlamenta Biroja darbu un pieņemto lēmumu ietekmi Latvijā, kas ir saistīti ir COVID-19 pandēmijas krīzes pārvarēšanas procesu. Konkursa “Viens par visiem – visi par vienu” ietvaros tiks atskaņota īsa intervija ar kādu no ievēlētajiem Eiropas Parlamenta deputātiem. Klausītāju uzdevums būs uzmanīgi klausīties interviju, jo pēc tās rīta raidījuma vadītāji uzdos jautājumu, kas būs saistībā ar dzirdēto interviju. Ja konkursa dalībnieks sniedz pareizu atbildi, tad viņš iegūst konkursa balvu, kas ir dāvanu karte no Piedzīvojumu dāvanu karšu veikala Dāvanu Serviss 50 EUR vērtībā.

Kurzemes Radio var klausīties tiešraidē www.kurzemesradio.lv vai apraidē Kurzemes Radio raidītāju tīklā: Talsos, Kuldīgā FM 106,4; Liepājā FM 88,4; Ventspilī FM 107,9; Saldū FM 98,9; Tukumā, Jūrmalā FM 92,4 un Jelgavā FM 92,6.

Konkurss tapis sadarbībā ar Eiropas Parlamenta Biroju Latvijā.

Kurzemes Radio Ģimenes veselības dienas radio

29. septembrī Kurzemes Radio ēterā no plkst. 11:30 līdz 16:30 aktuālākā informācija no Ģimenes veselības dienas Liepājā. Tiešraide ar intervijām un galveno notikumu apskatu no Kurzemes Radio izbraukuma studijas, kas atradīsies veselības dienas norises vietā Liepājas Olimpiskajā centrā.

Sākot no plkst. 11:30 Kurzemes Radio izbraukuma studijā un ēterā darbosies Edgars Čeporjus un Ieva Dzene, kuri sekos līdzi veselības dienas notikumiem un aktivitātēm. Ģimenes veselības dienas radio laikā informācija par pasākuma norisi, intervijas ar pasākuma organizatoriem un apmeklētājiem.

Visas dienas garumā pasākuma apmeklētājiem būs iespēja apmeklēt dažādas izglītojošas lekcijas un nodarbības, kā arī aizraujošas stafetes visai ģimenei. Šī ir iespēja bez maksas pavadīt aktīvu dienu kopā ar visu ģimeni un iegūt jaunas zināšanas. Ģimenes veselības dienā klātienē varēs iepazīties ar dažādiem Liepājas veselības jomas speciālistiem, uzklausīt speciālistu ieteikumus veselības veicināšanai un stiprināšanai ikdienā, kā arī rast atbildes uz sev interesējošiem jautājumiem

29. septembrī no plkst. 11:30 līdz 16:30 seko līdzi Liepājas Ģimenes veselības dienai Kurzemes Radio ēterā. Klausies www.kurzemesradio.lv vai apraidē Kurzemes Radio raidītāju tīklā: Talsos, Kuldīgā FM 106,4; Liepājā FM 88,4; Ventspilī FM 107,9; Saldū FM 98,9; Tukumā, Jūrmalā FM 92,4 un Jelgavā FM 92,6.

Oficiālais Liepājas Ģimenes veselības dienas radio – Kurzemes Radio

Kurzemes Radio sāk pārsteigumiem pilnu 21. rudens sezonu

Latvijā pirmā un lielākā reģionālā komercradio stacija Kurzemes Radio 21. rudens sezonu sagaida ar izmaiņām raidījumos un ētera personību sastāvā. Pēc divu gadu kopā būšanas ētera personība un programmas direktors Edmunds Aizkalns dodas jaunos izaicinājumos, bet klausītāju iecienītie raidījumi turpina skanējumu jaunās skaņās.

Sākot ar 10. septembri ik rītu no plkst. 7:00 – 10:00 Kurzemes Radio klausītājus modinās un dienas gaitās ievedīs Dace Blathena atraktīvajā rīta raidījumā „Diena top!”

Piektdienās no plkst. 10:00 – 11:00 Kurzemes Radio studijā viesosies Latvijā iemīļoti dziedātāji, mūziķi un komponisti, kas klausītājiem sniegs oriģinālu koncertprogrammu muzikālajā raidījumā „Kurzemes Radio Dzīvais”.

Pavisam jauns skanējums klausītājus sagaida trešdienu un svētdienu vakaros pēc šūpuļdziesmas plkst. 21. Mūzikas kuratora Emīla Kazakova vadībā ikvienam būs iespēja veldzēties 50. – 60. gadu mūzikā un sajūtās vakara muzikālajā programmā „atSKAŅAS”.

Mīļākie raidījumi, jaunākās ziņas, labākā mūzika – www.kurzemesradio.lv vai apraidē Kurzemes Radio raidītāju tīklā: Talsos, Kuldīgā FM 106,4; Liepājā FM 88,4; Ventspilī FM 107,9; Saldū FM 98,9; Tukumā, Jūrmalā FM 92,4 un Jelgavā FM 92,6.

Kurzemes Radio kļūst par Zinību dienas radio

3. septembrī pēc plkst. 9:00 Kurzemes Radio pārtop par Zinību dienas radio. Visas dienas garumā klausītājiem būs iespēja dzirdēt vēlējumus un intervijas ar Kurzemes un Zemgales skolēniem. Īpaša uzmanība tiks veltīta mazajām skolām.

 Zinību dienas radio darbu sāks pēc plkst. 9:00, rīta raidījuma “Saulains Rīts” laikā, kad klausītāji tiks iepazīstināti ar dienas programmu un aicināti sūtīt savus vēlējumus, sveicienus skolotājiem, skolēniem jauno mācību gadu uzsākot. Tāpat ikviens aicināts dalīties ar saviem Pirmās skolas dienas iespaidiem, ievietojot bildes Kurzemes Radio Facebook lapā vai atzīmējot Kurzemes Radio.

Kurzemes Radio komanda dosies izbraucienā pa Kurzemes skolām, lai piedalītos   svinīgajos Zinību dienas pasākumos. Klausītājiem būs iespēja dzirdēt un uzzināt, kā tiek sagaidīts  pirmais zvans jaunajā mācību gadā, kādi solījumi un apņemšanās ir skolotājiem un skolēniem, lai mācību gads aizritētu pēc iespējas veiksmīgāks un panākumiem bagātāks.

Intervijas un vēlējumi no  Kurzemes un Zemgales skolēniem ēterā būs dzirdami līdz plkst. 18:00.

3. septembrī Kurzemes Radio īpašo Zinības dienas programmu var klausīties www.kurzemesradio.lv vai apraidē Kurzemes Radio raidītāju tīklā: Talsos, Kuldīgā FM 106,4; Liepājā FM 88,4; Ventspilī FM 107,9; Saldū FM 98,9; Tukumā, Jūrmalā FM 92,4 un Jelgavā FM 92,6.

Radīsim kopā skolā būšanas prieku!




+371 63341417
+371 20824444