Nedēļa ceturtdienā

Aktuālo notikumu apskats katru ceturtdienu, plkst. 17:10 Kurzemes Radio ēterā!

Raidījuma tēmas:

  • Savulaik, lai iestātos Eiropas Savienībā,  Leģionāru piemiņas diena tika izslēgta no oficiālā valsts kalendāra, veidojot eiropeisku skatījumu uz pagātni. Kā ir šodien?
  • Koalīcija konceptuāli vienojusies par pedagogu atalgojuma zemākās stundas likmes palielināšanu no 1.septembra, bet jau no 1.aprīļa vidējā darba samaksa palielināsies ārstniecības personām. Daudz  ievērojamāk alga pieaugs valsts augstākajām amatpersonām.
  • Eiropas Parlamenta  deputāti gatavojas prasīt jaunu likumu, kas paaugstina minimālo ienākumu līmeni Eiropas Savienības  dalībvalstīs, tā samazinot nabadzības un sociālās atstumtības riskam pakļauto cilvēku skaitu.
  • Cik bīstami ir  Andrejam Upītim,  Annai Saksei un  Aleksandram Puškinam celtie pieminekļi? Kur ir robeža starp kultūru un propogandu?

Raidījuma viesi: Edgars Čeporjus, AS “Kurzemes Radio” padomes priekšsēdētājs un Kārlis Streips – žurnālists,  Rīga TV24 ētera personība.

Raidījuma ierakstus iespējams noklausīties arhīvā www.kurzemesradio.lv, kā arī platformās Spotify, Google, Apple.

“Nedēļa ceturtdienā” finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par raidījumu cikla “Nedēļa ceturtdienā” saturu atbild Kurzemes Radio. #SIF_MAF2022




+371 63341417
+371 20824444